MASSAGE, SAUNA & STOOMBAD

Een bezoek aan onze sauna, stoombad en relaxruimte is de ideale afsluiting van een intensieve kracht- of cardiotraining, yogales of als ontspanningsritueel op zich.

RELAX AND RECOVER

De warmte van de sauna verbetert de doorbloeding van het lichaam, het afvoeren van afvalstoffen, je weerstand en je algehele gezondheid. De milde warmte van het stoombad stimuleert eveneens de bloedsomloop en het afvoeren van afvalstoffen. Het warme stoom opent je poriën, heeft een positieve werking op je luchtwegen en geeft nieuwe energie.

Kinetic Chain Therapy

Kinetic Chain verwijst naar een technisch concept dat wordt gebruikt om menselijke beweging te beschrijven. Veel van onze skelet stabiliteit komt van spierspanning. Dankzij het duwen en trekken van onze spieren kunnen onze botten en gewrichten in de juiste positie blijven. Bij Kinetic Chain wordt bij de behandelaanpak gekeken naar het systeem als geheel. De keten van gewrichten, spieren en weefsels van het lichaam op één lijn brengen. Dit brengt verlichting en stabiliteit voor de lange termijn. Bij de Kinetic Chain krijgt u gerichte en intensieve therapeutische zorg, waarbij wordt gekeken naar uw persoonlijke lichaamsmechanica. Een combinatie van therapeutische technieken wordt gebruikt. Het wellnessprogramma is altijd op maat ingesteld. Niet alleen met technieken die voor tijdelijke ontspanning zorgen, maar ook samen met jou het kernprobleem aanpakken.

  Behandeling

   Het is aangetoond dat weefselmanipulatie een breed scala aan klachten en blessures kan helpen, van hoofdpijn tot hernia’s. Over het algemeen kan bijna elke vorm van musculoskeletale pijn baat hebben bij dit soort behandeling. De behandelingen zijn gericht op spierherstel. Er wordt divers therapeutische technieken gebruikt om gebieden van spieren en weefsel die te strak zijn geworden, uit te rekken en los te maken. Ze helpen om soepeler te worden en de bloedsomloop naar die gebieden te vergroten. Tegelijkertijd werken we aan activering en stabiliteit in te zwakke gebieden. Deze methoden worden met precisie gebruikt om de kinetische keten van het lichaam in balans te brengen. Wat op zijn beurt pijn, stijfheid en immobiliteit verlicht. De behandelingen worden uitgevoerd op een ergonomische tafel, met een verzameling therapeutische hulpmiddelen.

   Trainingen

   Ergo trainingen zijn gericht op het omscholen van houdingen, bewegingen en spieractivatie sequenties om evenwichtiger en efficiënter te zijn. De meeste blessures worden veroorzaakt en verergert door slechte lichaamsmechanica. In ons dagelijks leven leren en oefenen we allemaal verkeerde patronen. Met gerichte aandacht voor het corrigeren van die schade, kunnen we druk wegnemen van gebieden die te hard werken en inactieve delen van het lichaam stabiliseren. Ongeveer negentig procent van de stabiliteit van ons lichaam komt van spierspanning. Door de balans terug te brengen naar onze lichaamsmechanica kunnen we niet alleen efficiënter bewegen, maar ook de tools leren om blessures te behandelen en te voorkomen.